25 Kasım 2011 Cuma

Sezon trendleri bir kadının giyim tarzını ne kadar etkilemeli?

Yeni sezonda beğendiğiniz/beğenmediğiniz trendler neler?40’lı ve 60’lı yıllara dönüşün izleri kıyafetlerde de karşımıza çıkıyor. Bu sezon, feminen ve maskülen görünümün en güzel şekilde harmanlandığını düşünüyorum. Değerli taşların renk paletine sahip tüm parçalar benim için bu sezonun vazgeçilmezleri arasında.


Gardırobunuza yeni sezondan hangi parçaları eklediniz? 
Saf ve doğal olana dönüş yaşandığı bu sezonda sade ve yalın olan parçalar ilgimi çekmeye başladı. Oversize kabanlar ve şallar favori parçalarım arasında yer alıyor. Maskülen görünümün hakim olduğu bir kış yaşadığımız için sigaret pantolonlar ve gömlekler de gardırobumdaki yerini aldı. 

Sezon trendleri bir kadının giyim tarzını ne kadar etkilemeli?
Stil sahibi kadınlar zaten sezonun trendlerini ve hit renklerini dikkate alır. Gardırobunuzda bulunan parçalarla sezonun trendlerini harmanlayarak yapacağınız kombinler hem sizin tarzınızı yansıtır hem de trendleri takip ettiğinizi gösterir. Size özgü yorumları barındıran bir kıyafetle sokağa çıkarsanız stil ikonu olma özelliği taşırsınız. Trendleri birebir kopyalayıp sizden bir parça taşımayan kombinler seçerseniz akılda kalıcı olmazsınız. 

 
Sürekli takip ettiğiniz tasarımcılar kimler? Tasarımın her alanından takip ettiğim isimler var. Özellikle yeni bir isimle karşılaştığımda hazine sandığı keşfetmiş gibi mutlu oluyorum.  Aurelie Bidermann, Philipp Starck, Yohji Yamamoto takip ettiğim tasarımcılardan sadece birkaçı…
     
"Giymekten asla vazgeçmem" dediğiniz parçalar var mı? Yves Saint Laurent babetlerim benim için vazgeçilmez. Ayrıca basic beyaz tişörtler ve oversize çantalar da kullanmaktan sıkılmadığım parçalar arasında...
  
Alışveriş  yaparken “mutlaka bir göz atın” dediğiniz uğrak noktalarınız hangileri? Uterique, Lastik Pabuç, Muji, Habitat, M.A.C, The Woo, Fes Cafe’nin doğal ürünler butiği ABDULLA, Birkenstock, Karınca, Özlem Süer HOUSE Nişantaşı, MAPA, Massimo Dutti, Swarovski, Wolford ilk aklıma gelenler…
 
Şık bir davete giderken nasıl bir kıyafet seçimi yapılmalı? Sizi olduğunuzdan çok farklı göstermeyen saç ve makyajla desteklenmiş, yalın ama detaylarında fark yaratan bir gece elbisesi. Kullandığınız hoş ve sade aksesuarlar hem size naif bir hava katar hem de davette kendinizi rahat hissetmenizi sağlar. İşinizle ilgili bir davetse, maskülen ağırlıklı bir tercih yaparak duruşunuzu daha da kuvvetlendirebilirsiniz.
 
Bir kıyafeti beğenmek, satın almak için yeterli bir neden midir? Kesinlikle ve hatta fazlasıyla yeterli bir nedendir.

   
Giyinirken dikkat ettiğiniz stil kurallarınız var mı?Kural olmasa da bazı alışkanlıklarım var. Aksesuarların öne çıktığı yalın kombinler içinde kendimi daha rahat hissediyorum. Aksesuara göre kombin yapanlardanım diyebiliriz. Vintage takılar, bir arada kullanılan farklı aksesuarlar, büyük bileklikler, antika yüzükler beni ben yapan parçalar arasında…


Bir kadının gardırobunda mutlaka bulunması gereken parçalar sizce neler? Siyah bir elbisenin her zaman hayat kurtardığına inanırım. Aynı zamanda beyaz bir gömlek de her kadının gardırobunda olması gereken parçalardan biri. 
 
Sizce bir kadın giyinirken yeniliklere açık mı olmalı, yoksa alışkanlıklarına bağlı  mı kalmalıdır? Kendi stilini yaratmayı başaran kadın yenilikleri daha doğru uygulayabiliyor ve moda kurbanı olmuyor. Alışkanlıklarınızı yeniyle harmanladığınız zaman risksiz şıklığı yakalarsınız. Alıştığınız kombinlere yeni detaylar katmak size farklı bir enerji verir. 
  
 “Stil sahibi” bir kadın olabilmek için neler gereklidir? Öncelikle yaşam enerjisi gereklidir! Hayattan keyif alan ve kendisiyle barışık olan kadınlar stil konusunda 1-0 öndedir! Kahkaha atmaktan çekinmeyen, dik duran ve gözlerinin içi gülen her kadın üzerine giydiği kıyafetleri en doğru şekilde taşır. Vücudunu iyi tanımak ve renklerini bilmek de kadına stil katan diğer değerlerdendir.
 
elle.com.tr/ozlem_suerin

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/