24 Nisan 2011 Pazar

Chrome OS Dizüstüler Temmuz'da Hazır

Google'in diz üstü sistemi CR-48 kod adına sahip. Üzerinde Chrome OS işletim sistemi ile birlikte satılacak

Google, Haziran sonu ya da Temmuz başında Chrome OS işletim sistemli dizüstü sistemlerini piyasaya sürecek. Bu sistemlere ayda 10-20 Dolar vererek sahip olunabilecek.

Google, kendi dizüstü sistemini Chrome OS işletim sistemi ile birlikte Google Mail abonelerine satmayı planlıyor. Haziran sonu ya da Temmuz başında piyasaya çıkacak olan bu dizüstü sistemi, tüm Gmail kullanıcılarına mı yoksa sadece Premium kullanıcılarına mı satılacağı  henüz bilinmiyor.


Neowin'in haberine göre, Google müşterilerine kusursuz bir ürün sunmak istiyor. Bu yüzden de sürekli güncellenecek olan ve tam anlamıyla sorunsuz çalışacak bu dizüstü sistemini aylık 10-20 Dolar arasında satacak. Söylentilere göre isteyen kullanıcılar, bu ürüne peşin ödeyerek de sahip olabilecekler.
Google, benzer bir projeyi Android işletim sistemli akıllı telefonlarla yaptı. Nexus One ve Nexus S adlı ürünler oldukça ilgi çekmişti.
Bu proje 2010 yılının aralık ayında başladı. Yazılım geliştiricilere Google'ın CR-48 kod adlı dizüstü sistemi verildi.
CR-48, söylentilere göre 10 saniyede hazır hale geliyor. WLAN ve UMTS desteğine sahip olan bu ürün üzerinde Webcam de bulunduruyor.  12 inç'lik bir ekran ile donatılan CR-48, sadece 1.4 kg ağırlığında ve pil modunda kesintisiz olarak 8 saat çalışabiliyor.
Optik sürücüye yer vermeyen Google, Piyano Black Yerine mat siyah rengi tercih etmiş. Ürünün belleği, disk kapasitesi ve işlemcisi hakkında herhangi bir bilgi bilinmiyor.
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - ShiftDelete.Net

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/