9 Nisan 2011 Cumartesi

Tavuklu sandal kebabı



Sofraların en lezzetli yemek tarifleri İkbal Gürpınar'dan geliyor.
Tavuklu sandal kebabı
Malzemeler

500 gr tavuk kıyması
1 adet al biber
1 demet maydanoz
3-4 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet soğan
5-6 adet kabak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber, pul biber

Yapılışı:

Aynı zamanda bir diyet yemeği olarak ta kullanabileceğimiz bu tarifimiz oldukça sağlıklı bir lezzettir. Soğanlar ve sarımsaklar ince kıyım doğranarak zeytinyağında hafifçe çevrilir. Diğer yandan biber, maydanozlar, domates ince kıyım doğranarak baharatlarla beraber tavuk kıymasına katılır. Kabaklarımız ikiye kesilerek bütün olarak iç kısımları alınır. Oyulan kısımlara tavuklu karışımımızdan sıkıştırılır. Yan yana dizilen kabaklar 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.
Bugün

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/