13 Nisan 2011 Çarşamba

Yemişlerin en tatlısı KAYISI!

Malatya'nın meşhur kayısısı reçelinden kompostosuna her türlü tarife uygulanabilen bir meyve. Kayısı hem lezzetiyle hem de yararlarıyla sofralarınıza taht kuruyor..

Kayısı sindirime, kulak ağrısına, ateşe, cilt hastalıklarına ve daha pek çok sağlık sorununa iyi gelir.Kayısı yağı ise yaraların ve incinmiş kasların tedavisinde kullanılabilir.


Kayısı astıma, cilt rahatsızlıklarına, ateşe ve anemiye iyi gelmektedir.Kayısı çekirdeğinin  kanseri tedavi edici bir özelliği olduğu savunulmaktadır. Kayısı yağı kulak ağrısının tedavisinde kullanılmaktadır.

  • Kayısı yağının cildi tedavi edici özelliği kozmetik sektöründe de bolca kullanılmaktadır. Çoğu bakım kreminde kayısı aroması tercih edilmesinin sebebi budur.

Cezbeden rengiyle dallarda sallanan kayısıları yemenin tadı bir başkadır. Ancak her mevsim bulunmadığı için genelde yemeklerde ve tatlılarda kuru kayısı kullanılmaktadır. Özellikle kışın sıcacık evinizde pişirebileceğiniz kayısı kompostosu tadıyla sizi mest edecektir.Milliyet

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/