21 Nisan 2011 Perşembe

Yüzerek Zayıflanır mı?


Kış geldi hdeniz dönemi bitti havuz dönemi başladı. Yüzme özellikle kilo vermek isteyenler için ideal bir spor. Ancak yüzerek zayıflarken dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var. Önce vücudun bazal metabolizması için ne kadar kalori alman gerektiğini bilmelisin. Kabaca kişinin kilosu x 22 bu sonucu verir.  Daha doğru hesaplama için vücut analizi yapan yerlerde özel tartılar aracılığıyla yaklaşık metabolizma hızınızı öğrenebilirsin. Bundan sonra günlük yediklerinin kaç kalori olduğunu bilmen gerekir. Yiyecek ve içeceklerden aldığın kalori miktarı bazal metabolizma için gerekli olanın altında kalmamalı.

Düzenli spor yapmayan bir kişinin günlük aktiviteleri için yürüme, oturma, kalkma vb ihtiyaç duyduğu enerji miktarını yaklaşık olarak hesaplamak için ise bazal metabolizmaya gerekli olan enerji miktarına yüzde 20 ekleme yapılır.


Böylece günlük kalori ihtiyacı bulunur. Bu dengede beslenirsen kilo almaz veya vermezsin. Fazladan yapacağın hareketler zayıflamana neden olur. 1 saatlik yüzme ile 600 kalori harcanır. Haftada üç gün 1 saat yüzdüğünüzü düşünürsek toplamda 1800 kalori harcamış olursunuz. Bu hafta 250 gr verdirir. Eğer 6 gün 1'er saat yüzersen 500 gr zayıflarsın. Farklı sitllerde yüzme daha fazla yarar sağlamanızı sağlar.
mynet

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/