Elenmiş unla yapılan her tür ekmeğin besin değeri hemen hemen aynıdır. Protein bakımından fakir olan ekmek, vitaminler açısından da zengin sayılmaz.
Kabuğunun hemen altında B2, düşük ısıda pişmiş olan ekmeğin içinde de Bl vitamini vardır. Ekmeğin besleyici değeri daha çok karbonhidratlardan gelmektedir. lOOg. ekmekte yaklaşık 270 kalori bulunur. Ekmeğin kabuğu, içine kıyasla çok daha kolay sindirilir. Sıcak, fırından yeni çıkmış ekmeğin de sindirimi güçtür. Sindirimi en kolay ekmek, içine kadar iyice pişen küçük yuvarlak ekmeklerdir. Karaciğeri hasta ve çok hassas olanlar, damar sertliği çekenler ve çok şişman kimseler ekmek yememelidir. Bunun dışında sindirim bozulduğu olan kimselerle mide sularının fazla olmasından yakınanlar ekmeğin içini değil de kabuğunu yemelidir. Gerektiği şekilde mayalanıp, pişirilmiş iyi ekmeğin, yumuşak gevşek içli, kabuğunun her yeri aynı renkte ve gevrek olması gereklidir. Ekmeğin bayatlaması büyüklüğüne göre değişir. Büyükçe ekmekler 2-3 günde bayatlarken bu süre küçük ekmekler için 15-20 saattir.
kadinlarsitesi.net
HAYATA DAİR Romantizm ve Aşk Şiirler Güzel ve Anlamlı sözler.Dostluğa Dair Yaşanmış Aşk Hikayeleri Genel Sağlık haberleri Oyun Vizyona Girecek Yeni Filmler Kamupersonel ve İşçi Alımları Moda, ve Kadının Türk Toplumundaki yeri Teknoloji İletişim Daha Neler Neler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.
http://www.gulsenkayikci.com/
-
Dünya Günü gelip çattı ve Google bu özel organizasyonu hatırlatmak için yeni logosunu yayınladı. Peki, Dünya Günü nedir? Hangi amaca hizm...
-
Ünlü sosyal paylaşım sitelerinden Twitter, ana sayfa tasarımında değişikliğe gitti. Bu değişim ne anlama geliyor? Gelin ana...
-
Çöpçatan sitesi OKCupid'in yaptığı araştırmaya göre paylaşım sitesine sık girenler daha kısa ilişkiler yaşıyor. Sitenin kullanıcıların...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder