13 Ağustos 2011 Cumartesi

Hepsini klavye ile açın; İndirin!

Web gezintinizi hızlandıracak 2 eklenti!

Bu Firefox ve Chrome eklentileri sayesinde sık kullandığınız siteleri açmak çok daha kolay!


Bugünkü web tarayıcıları, önceden yazdığımız adresleri otomatik olarak tamamlayacak kadar akıllılar. Ancak aynı web sitelerini tekrar tekrar açmanız gerekiyorsa, bu iş size zamanla sıkıcı gelebilir.
Bu sorunun üstesinden gelmek için tüm sekmelerinizi açık bırakmak gibi bir çözüme başvurabilirsiniz. Ancak bu yazımızda favori sitelerinizi klavye kısayolları ile açmanıza izin veren iki eklentiyi tanıtacağız. SiteLauncher adındaki eklentinin Firefox ve Chrome sürümleri oldukça farklı olduğundan, onları ayrı ayrı anlatacağız.
SiteLauncher (Firefox için, Firefox 5'i şu an desteklemiyor)
SiteLauncher'ı yükledikten sonra Ctrl+Space'e basarak ana Launcher penceresini açın. Bu pencere Firefox'da kısayol listesinden başka bir şey içermiyor, ancak web sitelerine sağ tıklayarak diğer seçeneklere erişebiliyorsunuz.
Manage Shortcuts'a tıkladığınızda açılan pencerede kısayollar eklemeniz, onları düzenleyip silmeniz mümkün. Burada bir web sitesini direkt olarak açmak için hangi tuşları kullanacağınızı da seçebilirsiniz.
Launcher'ın görünümünü değiştirmeniz, bunu yapmadan önce ön-izlemeniz de mümkün.

SiteLauncher (Chrome için)
SiteLauncher'ın Chrome sürümü, Chrome penceresine mavi bir üçgen simgesi ekliyor. Bu düğmeye bastığınızda veya Ctrl+Space klavye kısayolunu kullandığınızda ise Launcher penceresi açılıyor.
Launcher penceresi Chrome'da daha karmaşık bir hal alıyor ve başlangıçta size birçok web sitesi sunuyor. Siteleri yönetme, seçenekler ve yeni bir kısayol oluşturma düğmeleri de bu pencerenin tepesinde yer alıyor. Launcher penceresi özelleştirilebiliyor, ancak Firefox'a göre bu biraz daha kısıtlı.
Eklentinin Chrome sürümü, görünüşe bakılırsa siteleri direkt olarak açmayı desteklemiyor, yani Launcher'ı kullanmanız gerekiyor.
Eklenti, kısayollarınızı Firefox'dan içe aktarmanıza izin veriyor ancak onları tekrar Firefox'a aktarmanıza izin vermiyor.

Sailor Shortcuts (Firefox)
Basitliği tercih edenlerin aradığı eklenti, Sailor Shortcuts olabilir. Eklentiyi yapılandırmak için Firefox'un eklenti yöneticisinde onu bulmalı ve Seçenekler düğmesine basmalısınız.
Açılan pencerede hangi klavye kısayolunun hangi siteyi açacağını seçebilirsiniz. Sadece 10 kısayol ayarlamanıza izin veriliyor. Pencereyi yeni bir sekmede mi yoksa geçerli sekmede mi açacağınızı seçebiliyorsunuz.
veteknoloji

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/