21 Şubat 2012 Salı

Vodafone: Türkiye yeni yatırımlarla bölgesel merkez olur

Vodafone Türkiye’nin, geçtiğimiz yıl Avurpa’da en hızlı büyüyen operasyon olması sayesinde merkez yönetim tarafından ilgiyle takip edildiğini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, Türkiye’nin yeni yatırımlarla bölgesel bir merkez haline getirileceğini açıkladı.

 

Bölgesel merkez gelişmeleriTuzla’da 56 milyon liralık yatırımla kurulan Şebeke Operasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Jorge Fernandes, şunları söyledi: “Son çeyrek sonuçlarına göre bir kez daha Vodafone Grubu’nun Avrupa Bölgesi’nde en hızlı büyüyen operatörü Vodafone Türkiye oldu. Yüksek potansiyeli ile tüm operasyonlar içinde bizim için önemli bir noktada konumlanıyor. Önümüzdeki süreçte Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin altyapı yönetiminin de merkezimiz üzerinden gerçekleşmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunlar, Türkiye’nin bölgesel bir merkez haline gelmesi sürecinde çok değerli gelişmeler.”
Aksiyon planları yapılıyorVodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Vodafone’un 2006 yılından bu yana 11 milyar liradan fazla yatırım yaptığını hatırlatarak,  yeni merkez hakkında şöyle konuştu:“Merkezimizde, müşteri şebeke deneyimini en ileri teknoloji araç ve yöntemlerle ölçümlüyor, burada elde ettiğimiz verilere göre aksiyon planlarımızı belirliyoruz.”
Otobana yeni şeritlerTürkiye’de her gün daha fazla birey ve kuruma mobil teknolojinin olanaklarını ulaştırdıklarını kaydeden Hasan Süel, şöyle devam etti: “Türkiye’nin bilişim otobanlarına yeni şeritler inşa ediyoruz. Bu yatırımlarımız diğer Vodafone ülkelerine model oluyor. Diğer taraftan, mobil genişbant trafiğinin pazar büyümesinin çok üzerinde arttığını gözlemliyoruz. Bu da, bizlere mobil iletişim hizmetlerinde geleceğin itici gücünün ‘genişbant’ olacağını gösteriyor.”
Data trafiği 75 kat artacak
BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de data trafiğinin son 1 yılda 15 kat arttığını belirterek operatörlerin daha fazla altyapı yatırımı yapmasını istedi. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Türkiye’deki data trafiğinin 75 kat artarak çok hızlı gelişeceğini kaydeden Acarer, şöyle devam etti: “Türkiye’deki şebekeler, 3G sayesinde daha da gelişti. Avrupa’nın en gelişmiş ülkesinden bile daha iyi durumdayız. Ancak hızlı büyüme nedeniyle özellikle data transferi konusunda ciddi bir daralma yaşanacak. Gerekli yatırımların yapılması gerekiyor.”
hürriyet

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/