8 Haziran 2017 Perşembe

Müthiş Kamerasıyla Xiaomi Mi 6 Tanıtıldı!

Bu senenin en çok beklenen son amiral gemisi Xiaomi Mi 6 müthiş kamera özellikleriyle beraber tanıtıldı. Üstün yetenekleriyle rakiplerine kafa tutan cihaz ayrıca uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Cam kasası ve dört tarafı kıvrımlı ekranıyla bütün ilgileri üzerine toplayan Xiaomi Mi 6 piyasadaki en güçlü işlemci Qualcomm Snapdragon 835 ile geliyor. Performans noktasında rakibi amiral gemilerinden geride kalmayan Xiaomi Mi 6 ayrıca 6 GB RAM ile geliyor. Adreno 540 grafik yonga birimini kullanan cihazda 64 GB ve 128 GB depolama seçenekleri mevcut.


Kamera Performansıyla Öne Çıkıyor

Xiaomi Mi 6 muazzam bir fotoğraf deneyimi vadediyor. Zira cihaz 12 MP kalitesinde iki adet kamera barındırıyor. Kameralar 30 fps‘de 2K çözünürlüğünde videolar çekebiliyor. Resim sabitleme adına yoğun çalışmalar yapan Xiaomi cihazında 4 eksenli optik sabitleme  sistemi bulunduruyor. Kamera noktasında bununla da kalmayın başarılı gece fotoğrafları için cihazda çift ton flaş konumladırılmış. Ön kamera noktasında ise rakiplerinden üstün bir ayrıcalığa sahip olan Xiaomi Mi 6 8 MP ve 2K video çekim destekli bir kameraya yer veriyor.
Ekran özellikleri noktasında Xiaomi Mi 5’te gördüğümüz 5,15 inç ekran büyüklüğüne sadık kalan Xiaomi, yeni cihazında 1080×1920 piksel çözünürlüğünde, 16 milyon renk seçenekli IPS/LCD kapasitif ekran tercih etmiş. Yeni ekranla birlikte gelen yeni bazı özellikler ise 1 nitlik ultra karanlık ışık teknolojisi. Bu sayede gözleriniz mavi ışığa daha az maruz kalacak. Bunun yanı sıra cihazın ekranı totalde 600 nitlik parlaklık seviyesine sahip.

Xiaomi Mi 6: Her Şeyi Düşünülmüş Bir Telefon

Cihazın en çok ön plana çıktığı özelliğinden biri olan fiyat kısmına geçmeden önce son olarak siğer güzel özelliklerinden bahsetmek gerek. Cihaz 2×2 Dual Wi-Fi bağlantı desteğine, 3350 mAh batarya kapasitesine ve çift hoparlör desteğine sahip. Ayrıca cihaz tabiki USB-Cportuyla ve gümüş, mavi ve seramik olmak üzere üç farklı tasarım şekliyle piyasaya sürülecek.
Fiyat noktasında ise cihaz gerçekten insanı cezbediyor. 64 GB olan modeli 360 $, 128 GB olan model ise 420 $ değerinde. Tasarım noktasında özelleştirilmiş seramik versiyonu ise 435 $ fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Bu da cihazın ülkemizde 1500-2000 ₺ bir fiyat skalasında olacağını gösteriyor. Eğer yıl içinde 4000-5000 ₺ fiyat aralığında satışa sunulan diğer amiral gemilerini göz önüne alırsak Xiaomi Mi 6 extreme bir fiyat/performans oranı sunuyor. Cihaz 28 Nisan‘da piyasaya sunulacak.

Hiç yorum yok: