6 Haziran 2017 Salı

Şirketlerin siber saldırılara karşı alması gereken önlemler.

Şirketinizin alması gereken 4 siber güvenlik araçları

Küçük veya büyük hiçbir işletme, siber güvenliği göz ardı etmeyi göze alamaz. Kısa bir süre önce Verizon Veri Sorunu Araştırmaları Raporuna göre, siber saldırıların yüzde 60’ı KOBİ’leri hedef alıyor, çünkü daha kolay hedefler.


Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kendilerini korumak için kullanabilecekleri dört araç ve hizmetlerden bahsedelim.


Güvenliğini sağlamak için, donanım sıklıkla göz ardı edilir” diyor Americas, Inc Başkanı, Güvenlik merkezli cihaz yönetimi ve proaktif uygulamalar ve her çalışanının güvenlik sürecine girmesi için politikalar yoluyla riskinizi azaltın.
Küçük işletmeler güvenli bir ağ oluşturmanın yanı sıra kendilerini korumak için güvenli bir donanım seçmeli ve güvenli protokolleri benimsemelidir.
Örnek verecek olursak, HP A.Ş. şirketi koruma politikalarını düzene koymalarına, güvenlik açıklarını en aza indirgemelerine ve korunan sistemleri izlemelerine yardımcı olmak için güvenlik yazılımı Touchpoint Manager’ı geliştirdi.
  1. Casusları e-postanızın dışında tutun.

Pazarlamacılar, avukatlar ve satış elemanları, satışları artırmak ve umutları ve mevcut müşterileri ile daha iyi etkileşim kurmak için e-posta izleme çözümlerini yaygın şekilde kullanmaktadır. Bu çözümler, CRM sistemlerinde de popülerdir. Ancak siber suçlular e-postaları açtıkları, nerede açıldıkları, nerede gönderileceği vb. Tarih ve saatleri izlemek için bu araçları kullanıyorlar.
MailControl , şirketlerin spymail’in gelen kutularına gelmesini engellemesine izin verir. Hedefli kimlik avı saldırılarının işinize gelmesini önlemede özellikle etkili bir araçtır.
  1. Çalışanlarınızı eğitin.

Küçük işletmelerde en yaygın ve önlenebilir saldırılardan biri, kimlik avı girişimleri, yanlış web kullanımı veya gelen telefon aramaları tarafından tetiklenen bir sosyal mühendislik saldırısıdır. Piyasadaki en güncel eğitim sistemleri büyük işletmeler için tasarlanmıştır, ancak bazı şirketler yalnızca birkaç çalışanı olanlardan binlerce kişiye kadar herhangi bir boyuttaki işletmeye yardımcı olmak için çözümümüzü kuruyor.
Security Mentor, Güvenlik Farkındalığı Eğitim programı ile 10 dakikalık dersler hazırladı. Küçük işletmeler, kısa, çevrimiçi dersler vasıtasıyla potansiyel bir siber krizde doğru tercihleri ​​yaparken çalışanları bilinçli ve dikkatli bir şekilde eğitebilirler.
  1. Web siteniz için SLL alın.

Geleneksel olarak, şirketler SSL / TLS sertifikalarını (“https” olarak görüntülenir) yalnızca alışveriş sepetlerinde veya giriş sayfalarında kullanmışlardır. Bu, müşterinin bilgisayarıyla KOBİ web sunucusu arasında gönderilen verileri şifrelediği için yardımcı olabilir. Ayrıca, şirketler Genişletilmiş Geçerlilik (EV) sertifikası kullanırsa , web tarayıcısı yeşil bir asma kilit ve web sitesi adres çubuğu yanı şirketin adını web sitesi adresinin yanında görüntüleyecektir .
Bugün şirketler, Always on SSL’yi (Her zaman SSL) takip etmeye teşvik edilmektedir . Bu, tüm web sitesinin sadece birkaç sayfa yerine https tarafından korunduğu anlamına gelir. Bu, bir site ziyaretçisi güvenli ve güvenli olmayan sayfalar arasında gezindiğinde bilgi çalmaya çalışan modern saldırılara karşı korunmaya yardımcı olur.
Kısacası, her şeyi yapmak zorunda değilsiniz, ancak bir şeyler yapın. Saldırılar olur ve küçük işletmelerin giderek saldırganların odak noktası haline geldiği için, siber güvenlik alanlarına yakın dikkat etmeleri gerekir.

Hiç yorum yok: