5 Haziran 2017 Pazartesi

Apple'ın yeni ürünleri doğrulandı!

Bir Foxconn yetkilisi Apple'ın gelecekteki ürünleri olan iPhone 8, Siri hoparlör, AR gözlükleri, yeni Macbooklar ve iMac'ler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Detaylar haberimizde.


Reddit tarafından kimliği doğrulanan bir Foxconn yetkilisi Reddit Forumunda Apple ürünleri hakkında ipuçları verdi. Prototiplerin Foxconn'dan geçtiğini düşünürsek yetkilinin açıklamaları oldukça önemli görünüyor. 


iPhone 8 tasarımı nasıl olacak? 

Foxconn yetkilisi iPhone 8'i mühendislik doğrulama testinde gördüğünü belirtiyor. Ona göre Touch ID kesinlikle cihazın arkasında olmayacak. Touch ID ekranın altında test ediliyor ancak verimi şimdilik düşük. iPhone 8'de USB-C kullanılmayacak ve kablosuz şarj özelliği mutlaka olacak. iPhone 7s'te ise kablosuz şarj özelliği olmayacak. Foxconn yetkilisi, Touch ID'nin cihazın arkasında olduğu tasarım görsellerinin hepsinin yanlış olduğunu belirtiyor. Tasarım olarak en çok Benjamin Geskin'in sızdırdığı maketin iPhone 8'e benzediğini belirten sözcü iPhone 8'deki cam oranının biraz daha fazla olduğunu söylüyor. 

Yeni MacBook ve iMac'ler nasıl olacak? 

Apple'ın Pazartesi günü düzenleyeceği WWDC17 etkinliğinde tanıtması beklenen iMac ve MacBook modelleri de Foxconn kaynağının ipucu verdiği konular arasında. Ona göre 2017 iMac'te tasarım değişikliği olmayacak. 2018 yılında tanıtılacak iMac'ler daha fazla cam içeren ve koyu siyah kaplama olan bir tasarıma sahip olacak. Ayrıca parlak Apple logosu bir micro-LED panel olarak yer alacak.
Kaynak, bu yıl tanıtılacak MacBook'larda sadece işlemci değişikliğine gidileceğini, gelecek yılın dizüstü bilgisayarlarında ise önemli değişiklikler olacağını düşünüyor. Bu değişiklik ise daha önce duyduğumuz dinamik e-Ink klavyeleri içeriyor. OLED Touch Bar, işlev tuşu satırında kalacak. Geri kalan tuşlar e-kağıt tuşlar olacak.
Apple'ın gelecek yılın Macbook modellerinde Sonder'in e-kağıt tuşlarından oluşan klavyeyi kullanacağı daha önce gündeme gelmişti. Foxconn yetkilisi gelecekteki Magic Klavye'nin (2018) de bu özelliğe sahip olacağını düşünüyor. 

Siri Hoparlör ve AR akıllı gözlükler

WWDC 2017'de tanıtılması beklenen Siri Hoparlör konusunda da açıklama yapan yetkili, hoparlörün Mac Pro'ya benzediğini söylüyor. Bir kamera ve bir ekrana sahip versiyonlar da dahil olmak üzere birden fazla tasarımı test edilen Siri Hoparlörü'nde görünüşe göre bu özellikler yer almayacak.
Foxconn yetkilisi, Apple'ın akıllı AR gözlüklerinin şu anda ilk testleri yapıldığını ve gözlüklerin 2019 yılında piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Ona göre bu gözlüklerde selüloz asetat çerçevekemik iletim modülleriçoklu mikrofonlardahili bir pil ve bir prizma olacak. 

Hiç yorum yok:

Astroloji bakımından çok şey öğrenebileceginiz bir site bi ziyaret edin derim.

http://www.gulsenkayikci.com/